Πρόσκληση για συμμετοχή στη δημιουργία ηλεκτρονικού περιοδικού της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ενδοκρινών Αδένων

Αγαπητοί συνάδερφοι,

Tο Διοικητικό συμβούλιο της Ε.Ε.Χ.Ε.Α αποφάσισε να προχωρήσει στην έκδοση του ηλεκτρονικού περιοδικού της Ελληνικής Εταιρίας Χειρουργικής Ενδοκρινών Αδένων με σκοπό να αποκτήσει η εταιρεία ένα μέσο με το οποίο όλοι μας θα μπορούμε να ανταλλάσσουμε απόψεις, να μοιραστούμε την εμπειρία μας, να συμβάλουμε στην εκπαίδευση και την ενημέρωση των νεότερων αλλά και παλαιότερων συναδέλφων και να έρθουμε πιο κοντά τόσο μεταξύ μας όσο και με συναδέλφους από άλλες ειδικότητες που εμπλέκονται με την διαχείριση των ασθενών μας.

Σκοπός του περιοδικού είναι να δώσει την ευκαιρία σε όλους να συμβάλουν στην επιστημονική προσφορά της εταιρείας με αυτόν τον εναλλακτικό και σύγχρονο τρόπο έκφρασης.

Το περιοδικό θα εκδίδεται κάθε 3 μήνες και θα προωθείται ηλεκτρονικά και δωρεάν στα μέλη της Ε.Ε.Χ.Ε.Α καθώς και στα μέλη άλλων εταιρειών κατόπιν συμφωνίας με τα Δ.Σ των εταιρειών. Παράλληλα θα δημοσιοποιείται στο site της εταιρίας.

Δεν θα είναι περιοδικό με κρίση εργασιών άρα δεν θα απορρίπτονται άρθρα από συναδέρφους που θέλουν να μοιραστούν την εμπειρία τους με τα υπόλοιπα μέλη της εταιρίας.

Η θεματολογία είναι ελεύθερη και αφορά σε θέματα που άπτονται της χειρουργικής των ενδοκρινών αδένων και μπορεί να είναι κάποια ανασκόπηση της διεθνούς βιβλιογραφίας, ενδιαφέροντα νέα από διεθνή συνέδρια, νέες τεχνικές, αμφιλεγόμενα θέματα ή εργασίες από δικό μας υλικό (original articles).

Σας θυμίζουμε ότι τα δεδομένα στην Covid εποχή θα περιορίσουν αναγκαστικά τα συνέδρια όπως τα ξέραμε και ίσως μέσω του περιοδικού θα έχουν την ευκαιρία κάποιες ομάδες να παρουσιάσουν την εμπειρία τους. Θα υπάρχουν προσκεκλημένοι συγγραφείς με σκοπό να ενημερώσουν για τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα από χειρουργούς, από ενδοκρινολόγους, πυρηνικούς γιατρούς, παθολογοανατόμους και ακτινολόγους.

Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας και την προθυμία σας να συμμετέχετε στην συγγραφή κάποιου άρθρου, ή ακόμη και στην σύνταξη και οργάνωση του περιοδικού και θα σας παρακαλούσαμε να το κάνετε στέλνοντας e-mail προς το Δ.Σ της Ε.Ε.Χ.Ε.Α (info@eexea.gr). Η προσπάθεια μας είναι να φτιάξουμε ένα περιοδικό που όλοι να μπορούν να έχουν λόγο.

Το ΔΣ θεωρεί ότι είναι ένα φιλόδοξο σχέδιο στο οποίο όλοι πρέπει να συμμετέχουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να καταφέρει να γίνει θεσμός και σημείο αναφοράς στο μέλλον.

Αισιοδοξούμε στην καθολική συμμετοχή σας η οποία θα καθορίσει και την επιτυχία του περιοδικού.

Δ.Σ. ΕΕΧΕΑ