Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή ως Υπεύθυνοι Σύνταξης (Guest Editors) στο ηλεκτρονικό περιοδικό της ΕΕΧΕΑ για το 2022.

Αγαπητοί συνάδερφοι,
Το Διοικητικό συμβούλιο της Ε.Ε.Χ.Ε.Α αποφάσισε μετά την επιτυχή έκδοση 3 τευχών και ενώ το 4ο τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού της Εταιρείας μας είναι προ των πυλών, να συνεχίσει και στη νέα χρονιά την προσπάθεια αυτή.
Η ανταπόκριση αλλά και τα σχόλια και οι εισηγήσεις από τα μέλη της Ε.Ε.Χ.Ε.Α., αλλά και της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας (Ε.Χ.Ε.) και Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας (Ε.Ε.Ε.) ήταν θετικότατα και επιβάλουν τη συνέχιση του.
Στόχος του Δ.Σ. αλλά και των υπευθύνων έκδοσης του περιοδικού, είναι να υπάρχει ένα μέσο με το οποίο όλοι μας θα μπορούμε να ανταλλάσσουμε απόψεις, να μοιραστούμε την εμπειρία μας, να συμβάλουμε στην εκπαίδευση και την ενημέρωση των νεότερων αλλά και παλαιότερων συναδέλφων και να έρθουμε πιο κοντά τόσο μεταξύ μας όσο και με συναδέλφους από άλλες ειδικότητες που εμπλέκονται με την διαχείριση των ασθενών μας.
Σκοπός του περιοδικού είναι να δώσει την ευκαιρία σε όλους να συμβάλουν στην επιστημονική προσφορά της εταιρείας με αυτόν τον εναλλακτικό και σύγχρονο τρόπο έκφρασης.
Το περιοδικό θα συνεχίσει να εκδίδεται κάθε 3 μήνες και θα προωθείται ηλεκτρονικά και δωρεάν στα μέλη της Ε.Ε.Χ.Ε.Α καθώς και στα μέλη άλλων εταιρειών κατόπιν συμφωνίας με τα Δ.Σ των εταιρειών. Παράλληλα θα δημοσιοποιείται στο site της εταιρίας.
Η θεματολογία είναι ελεύθερη και αφορά σε θέματα που άπτονται της χειρουργικής των ενδοκρινών αδένων και μπορεί να είναι κάποια ανασκόπηση της διεθνούς βιβλιογραφίας, ενδιαφέροντα νέα από διεθνή συνέδρια, νέες τεχνικές, αμφιλεγόμενα θέματα ή εργασίες από δικό μας υλικό (original articles).
Τα δεδομένα στην Covid εποχή έχουν ήδη περιορίσει αναγκαστικά τα συνέδρια όπως τα ξέραμε και ίσως μέσω του περιοδικού θα έχουν την ευκαιρία κάποιες ομάδες να παρουσιάσουν την εμπειρία τους. Θα υπάρχουν προσκεκλημένοι συγγραφείς με σκοπό να ενημερώσουν για τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα από χειρουργούς, από ενδοκρινολόγους, πυρηνικούς γιατρούς, παθολογοανατόμους και ακτινολόγους.

Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας και την προθυμία σας να συμμετέχετε στην σύνταξη και οργάνωση του περιοδικού και θα σας παρακαλούσαμε να το κάνετε στέλνοντας e-mail προς το Δ.Σ της Ε.Ε.Χ.Ε.Α (info@eexea.gr). Επίσης προτρέπουμε και όσους επιθυμούν να συνδράμουν με τη συγγραφή κάποιας εργασίας να το πράξουν με τον ίδιο τρόπο.

Αισιοδοξούμε για την ενεργό συμμετοχή και ενδιαφέρον σας, τα οποία θα καθορίσουν και τη συνέχεια της επιτυχία του περιοδικού μας.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή ως Υπεύθυνοι Σύνταξης στο περιοδικό της ΕΕΧΕΑ.

Λήψη της ανακοίνωσης (pdf)